Haluatko menestyä paremmin ammatissasi? Tee osaamisesi näkyväksi suorittamalla Liiketoiminnan ammattitutkinto, osaamisalana taloushallinto.
Ammatillisen tutkinnon suorittaminen on helppoa silloin, kun sinulla on jo ammattitaitoa ja työkokemusta. Sinun ei tarvitse osallistua teoriakoulutukseen, vaan voit tehdä tutkinnon suorittamalla osaamisen näytöt. Näytöissä esittelet ammattitaitoasi työelämän ja koulutuksen järjestäjän arvioijalle.
Minkälaista osaamista näytöillä osoitetaan? Koko tutkinnon suorittaminen edellyttää, että annat näytöt kolmessa tutkinnon osassa. Pakollinen tutkinnon osa on liiketoiminnan tehtävissä toimiminen. Lisäksi valitset kaksi tutkinnon osaa esimerkiksi seuraavista vaihtoehdoista:
Kannattavuuslaskenta ja budjetointi
Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen
Palkanlaskennan hoitaminen
Tilinpäätös ja verotus
Koko tutkinnon suorittamisen sijaan voit suorittaa myös tutkinnon osan/osia. Mieti onko sinulla edellä kuvattua ammattitaitoa ja osaamista ja ryhdy toimeen. Huomioi, että tutkinnon suorittaminen on täysin ilmaista sinulle ja myös työantajallesi.
Tutustu tutkinnon perusteisiin: Liiketoiminnan ammattitutkinto – taloushallinnon osaamisala
Hakeudu suorittamaan tutkinto, niin katsotaan yhdessä, mitä osaamista sinulla jo on ja miten voisit suorittaa koko tutkinnon ilman koulutusta.
Terveisin
Tero Salmelin
Henkilöt, joilla on kokemusta taloushallinnon tehtävistä.
Tutkinto osaavalle ammattilaiselle!
Liiketoiminnan ammattitutkintoa suorittavalla on taloushallinnon tehtävissä edellytetty ammattitaito.
Voit toimia esim. kirjanpitäjänä, reskontran hoitajana, palkanlaskijana suorittaaksesi tämän tutkinnon.
Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun on maksuton. Ammatillisen tutkinnon suorittaminen, ilman koulutusta, on täysin valtion tukemaa eli opiskelijalle maksutonta. Mikäli henkilö opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää mm. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen lisäkoulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea.