Infran kunnossapidon johtaminen 8 (KUP)

29.4.2025 - 30.10.2025
Kiinko, Helsinki / etäkoulutus

Kuvaus

Toimitko infran kunnossapitopalvelujen tilaajana tai tuottajana? Tule mukaan alan asiantuntijoiden kanssa kehitettyyn koulutusohjelmaan, jonka yhtenä tavoitteena on vahvistaa tilaajien ja palveluntuottajien välistä vuoropuhelua sekä yhteistyö- ja tietotaitoja asiakaslähtöisen ja taloudellisen infran kunnossapidon mahdollistamiseksi.

Saat koulutuksen aikana kokonaiskuvan kunnossapitoprosessin suunnittelusta ja toteutuksesta sekä kuulet runsaasti erilaisia käytännön esimerkkejä. Koulutuksen aikana perehdyt mm. kunnossapidon rahoitukseen ja omaisuudenhallintaan, keskeiseen lainsäädäntöön ja sopimustekniikkaan sekä digitalisaation hyödyntämisen keinoihin kunnossapidossa.

Ohjelma koostuu seitsemästä jaksosta, joista osa on hybriditoteutuksia ja osa puolenpäivän etätoteutuksia. Hybriditoteutuksissa voit valita, osallistutko paikanpäällä koulutustilassa vai etäyhteyksin. Koulutuspaikkana hybriditoteutuksissa on Kiinkon koulutustilat, Malmin asematie 6, Helsinki.

Koulutuksen aikana opiskelija tekee oppimistehtäviä ja laatii projektityön (n. 10 sivua) valitsemastaan aiheesta. Projektityön aihe on usein liittynyt omassa työssä tai organisaatiossa olevaan ajankohtaiseen teemaan tai haasteeseen, johon etsii työssä ratkaisua.

Koulutuksen sisältöä ovat ohjanneet:

  • Kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Alatyppö, Keravan kaupunki
  • Asiantuntija, tieliikenteen ohjaus Jukka Hopeavuori, Väylävirasto
  • Johtaja, yhdyskunta ja infra Kimmo Kurunmäki, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry
  • Tekninen johtaja Timo Paavilainen, YIT Suomi Oy
  • Vanhempi kunnossapidon asiantuntija Teemu Uusikauppila, Ramboll
  • Liiketoimintajohtaja Anu Karvonen, Kiinko
  • Koulutuspäällikkö Anne Pitkänen, Kiinko

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu infran kunnossapitoa tarjoaville palveluntuottajille, kuten urakoitsijoille ja konsulteille, sekä palveluiden tilaajille. Opiskelupaikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Opiskelijat voidaan vahvistaa ryhmän täytyttyä, vaikka hakuaikaa olisi vielä jäljellä.

Parasta koulutuksessa: 

  • "Monipuolisuus ja uudet kontaktit."
  • "Asiantuntevat luennoitsijat."
  • "Etäluennot ja osallistuminen etänä onnistui hyvin. Keskustelua syntyi luentojen aikana runsaasti ja muutenkin kurssilaiset olivat positiivisesti aktiivisia osallistujia myös luentojen ulkopuolisissa keskusteluissa."
  • "Monipuolinen ja vahva kouluttajakaarti ja erittäin mielenkiintoiset luennot."

 Palautetta KUP7-koulutuksesta.

Aikataulu ja ohjelma

Jakson nimiAlkaaLoppuuSijainti
1. jakso: Koulutuksen esittely, muuttuva toimintaympäristö, lainsäädäntö29.04.202530.04.2025Etäkoulutus (kaksi puoltapäivää)
2. jakso: Rahoitus, omaisuudenhallinta, hankinta- ja päätöksentekoprosessi, julkiset hankinnat21.05.202522.05.2025Kiinko, Helsinki / etäkoulutus
3. jakso: Ilmastonmuutos ja kestävä infra, pilaantuneet maat10.06.202511.06.2025Etäkoulutus (kaksi puoltapäivää)
4. jakso: Tietomallinnus, digitalisaatio15.08.202515.08.2025Etäkoulutus (puolipäivää)
5. jakso: Toteutusmuodot, kunnossapidon case-esimerkkejä, laatukriteerit kunnossapidossa, talousjohtaminen ja budjetointi02.09.202503.09.2025Kiinko, Helsinki / etäkoulutus
6. jakso: Riskienhallinta ja työturvallisuus infran kunnossapidossa, YSE, AYSE, sopimusjohtaminen24.09.202525.09.2025Etäkoulutus (kaksi puoltapäivää)
7. jakso: Johtaminen, esihenkilön vastuut, haastavien tilanteiden käsittely, viestintä infran kunnossapidossa, projektitöiden esittely29.10.202530.10.2025Kiinko, Helsinki / etäkoulutus

Yhteyshenkilö

Anne Pitkänen
koulutuspäällikkö

Mila Pallassalo
koulutussuunnittelija

Hinta

Veroton hinta 2,950.00€
+ ALV alv. 0%

Hinnan lisätiedot

Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, jossa opiskelijamaksun suuruus on 2950 euroa. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentomateriaali sekä kahvitarjoilu. Valtion tukemana koulutus on arvonlisäverotonta. Tuettuja paikkoja on rajoitetusti.

Peruutusehdot

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty opiskeluoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle. Viimeinen peruutuspäivä on 15.4.2025.